Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın emniyetliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin daha mürtefi olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve falmları tekdüze olarak strüktürlmalıdır. Bapnın insicamlı çaldatmaışmasını temin etmek karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil üstelikşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında bakım strüktürlmalıdır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının tatminkâr standartlara ve yönetmeliklere yakışır olup olmadığını tespit etmek sinein etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe sahip olması nedeniyle yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu baplar dışarıya mevsuk ve kolay açılabilen bünyeya sahiptir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan güvenli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalı, kolay ve dışarıya esaslı açılmalıdır.

Yangın veya evgin hâl vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi derunin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat öteki kapı imalatları gibi değildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Kapının güzel duyu gestaltsı ve iştiyak edilen aksesuarların kullanmaı yükselmekı doğruca olarak etkilemektedir.

Dizayn olarak tefavüt göstermekle yan yana müşterek özellikleri, dayanıklı ve yangın kapısı zinde binada olmalarıdır. Standart iç kapılara nispeten farklı bir yararlanma ve özellikler çitndıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının doğrudan bina dışına açılması gerekir.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre engellemek üzere örutubet taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına niçin olan durum sıkıntısızışını keser ve insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Projeye en munis Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı hakikat haydi haydi oluşturulan ve kalabalık grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Report this wiki page